![]() |
profesor uniwersytetu w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|

dr hab.
Krzysztof Skowron
prof. UMK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
Poniedziałek - godz.9.00-10.00
Wtorek - godz. 9.00-10.00
Zainteresowania
1. Mikrobiologia żywności
2. Lekowrażliwość i wirulencja drobnoustrojów, ze szczególnym uwzględnieniem Listeria monocytogenes
3. Biofilmy bakteryjne i metody ich eradykacji
4. Fizyczne, chemiczne i biologiczne metody inaktywacji drobnoustrojów
5. Transmisja drobnoustrojów w zakładach przetwórstwa spożywczego
6. Substancje naturalne o działaniu antybakteryjnym
7. Aktywne i przeciwdrobnoustrojowe opakowania
8. Metody higienizacji odpadowej materii organicznej
Koordynowane przedmioty
2021/22L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2021/22L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2021/22L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2021/22L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2021/22L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
Prowadzone przedmioty
2021/22Z - Mikrobiologia 1800-P1-MIK-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 6), Ćwiczenia (grupa 8)
2021/22L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-S1:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 6)
2022/23 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 13), Ćwiczenia (grupa 14)
2022/23Z - Mikrobiologia 1716-K2-MIKR-S1:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 4)
2022/23Z - Mikrobiologia szczegółowa - drobnoustroje w medycynie i w przemyśle 1600-BM31MBSZ-1:
Ćwiczenia (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 6), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 10)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4)
2022/23L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 6)
2022/23L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)