![]() |
profesor uniwersytetu w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|

dr hab.
Krzysztof Skowron
prof. UMK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
Poniedziałek - godz.11.30-12.30
Czwartek - godz. 13.30-14.30
Zainteresowania
1. Mikrobiologia żywności
2. Lekowrażliwość i wirulencja drobnoustrojów, ze szczególnym uwzględnieniem Listeria monocytogenes
3. Biofilmy bakteryjne i metody ich eradykacji
4. Fizyczne, chemiczne i biologiczne metody inaktywacji drobnoustrojów
5. Transmisja drobnoustrojów w zakładach przetwórstwa spożywczego
6. Substancje naturalne o działaniu antybakteryjnym
7. Aktywne i przeciwdrobnoustrojowe opakowania
8. Metody higienizacji odpadowej materii organicznej
Koordynowane przedmioty
2017/18L - Seminarium - projekt badawczy 1600-Biot12SEMP6-2
2018/19 - Praca licencjacka - praca własna studenta 1800-D3-PRw9-S1
2018/19 - Seminarium licencjackie 1800-D3-Se4-S1
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-F-WF-DROBUSTOPO
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
2019/20 - Praktyka zawodowa 1700-BM-D2-PZ-GK
2019/20 - Seminarium doktoranckie 1700-BM-D2-SEM-GK
2019/20L - Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D1-DYPLOM/8-S2
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2020/21 - Praktyka zawodowa 1700-BM-D3-PZ-KS
2020/21 - Seminarium doktoranckie 1700-BM-D3-SEM-KS
2020/21 - Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D2-DYPLOM/12-S2
2020/21Z - Zajęcia fakultatywne: Drobnoustroje - znaczenie w zdrowiu i chorobach nieinfekcyjnych 1716-KII-ZF4-2
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
Prowadzone przedmioty
2020/21 - Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D2-DYPLOM/12-S2:
Seminarium (grupa 1)
2019/20Z - Ćwiczenia specjalistyczne i metodologia badań naukowych 1700-KII2-CWSP-2:
Laboratorium (grupa 10)
2019/20Z - Mikrobiologia 1800-P1-MIK-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 7), Wykład (grupa 1)
2019/20Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3)
2020/21L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2020/21L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-N1:
Samokształcenie (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2020/21L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 5), Wykład (grupa 1)
2020/21Z - Mikrobiologia 1800-P1-MIK-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 6), Ćwiczenia (grupa 8)
2020/21Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4)
2020/21Z - Biologia i mikrobiologia 1800-R1-BIOL-S1:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2019/20L - Ćwiczenia specjalistyczne i metodologia badań naukowych 1700-KII2-CWSP-L2:
Ćwiczenia (grupa 10)
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMI-A:
Seminarium (grupa 1)
2019/20L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2019/20L - Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D1-DYPLOM/8-S2:
Seminarium (grupa 1)
2019/20L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-N1:
Ćwiczenia (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2019/20L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 5), Wykład (grupa 1)
2018/19L - Seminarium magisterskie-metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROL-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2018/19L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)