|
profesor uniwersytetu w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|
dr hab.
Krzysztof Skowron
prof. UMK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Zainteresowania
1. Mikrobiologia żywności
2. Lekowrażliwość i wirulencja drobnoustrojów, ze szczególnym uwzględnieniem Listeria monocytogenes
3. Biofilmy bakteryjne i metody ich eradykacji
4. Fizyczne, chemiczne i biologiczne metody inaktywacji drobnoustrojów
5. Transmisja drobnoustrojów w zakładach przetwórstwa spożywczego
6. Substancje naturalne o działaniu antybakteryjnym
7. Aktywne i przeciwdrobnoustrojowe opakowania
8. Metody higienizacji odpadowej materii organicznej
Koordynowane przedmioty
2023/24Z - Pracownia magisterska 1600-BM11PMAG01-2
2023/24L - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS
2023/24L - Pracownia magisterska 1600-BM12PMAG01-2
2023/24L - Seminarium magisterskie 1600-BM12SEMD01-2
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2024/25Z - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS
2024/25Z - Pracownia magisterska 1600-BM21PMAG01-2
2024/25L - Pracownia magisterska 1600-BM22PMAG01-2
2025/26Z - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS
2025/26Z - Nauki przedkliniczne:Mikrobiologia i parazytologia 1800-P1-NPMP-S1Z
2025/26L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1
2025/26L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2
Prowadzone przedmioty
2022/23 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 13), Ćwiczenia (grupa 14)
2022/23Z - Mikrobiologia 1716-K2-MIKR-S1:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 4)
2022/23Z - Mikrobiologia szczegółowa - drobnoustroje w medycynie i w przemyśle 1600-BM31MBSZ-1:
Ćwiczenia (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 6), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 10)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4)
2022/23L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 6)
2022/23L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2023/24 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 13)
2023/24Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2023/24Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 7), Wykład (grupa 1)
2023/24Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3)
2023/24L - Podstawy mikrobiologii 1600-Opt22PMIKR-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR:
Seminarium (grupa 1)
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zakażenia miejscowe i układowe z objawami skórnymi 1716-KII-ZF3-2:
Seminarium (grupa 1)
2024/25 - Metodologia działalności naukowo - badawczej: Mentoring promotorski 7401-1-MDNB:MP:
Mentoring promotorski (grupa 3)
2024/25 - Metodologia pracy dydaktycznej w szkole wyższej: Praktyka zawodowa 7401-1-MPD:PZ:
Praktyka zawodowa (grupa 3)
2024/25 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 12), Ćwiczenia (grupa 13)
2024/25 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-NJ:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4)
2024/25 - Mikrobiologia 1655-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 5)
2024/25Z - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS:
Seminarium (grupa 1)
2024/25Z - Mikrobiologia 1716-F3-MIKR-J:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 7)
2024/25Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2024/25Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 7), Wykład (grupa 1)
2024/25Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Wykład (grupa 1)
2024/25L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2024/25L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Wykład (grupa 1)
2025/26 - Metodologia działalności naukowo - badawczej: Mentoring promotorski 7401-2-MDNB:MP:
Mentoring promotorski (grupa 1)
2025/26 - Metodologia pracy dydaktycznej w szkole wyższej: Praktyka zawodowa 7401-2-MPD:PZ:
Praktyka zawodowa (grupa 1)
2025/26 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 7), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 15), Ćwiczenia (grupa 16), Seminarium (grupa 2), Seminarium (grupa 4), Seminarium (grupa 6), Seminarium (grupa 8), Seminarium (grupa 9)
2025/26 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-NJ:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 5), Seminarium (grupa 1), Seminarium (grupa 3)
2025/26Z - Nauki przedkliniczne. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiMik-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2025/26Z - Nauki przedkliniczne: Mikrobiologia i parazytologia:Mikrobiologia 1800-PO1-NPMMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5)
2025/26Z - Nauki przedkliniczne:Mikrobiologia i parazytologia 1800-P1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 9)
2025/26L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 5)
2025/26L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Wykład (grupa 1)
2025/26L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 2), Wykład (grupa 1)
Imiona
Krzysztof Jan
Nazwisko
Skowron
Stopnie i tytuły
dr hab. prof. UMK
PBN ID
5e70935f878c28a0473a
