![]() |
profesor uniwersytetu w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|

dr hab.
Krzysztof Skowron
prof. UMK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
Poniedziałek - godz.13.50-14.50
Piątek - godz. 13.00-14.00
Zainteresowania
1. Mikrobiologia żywności
2. Lekowrażliwość i wirulencja drobnoustrojów, ze szczególnym uwzględnieniem Listeria monocytogenes
3. Biofilmy bakteryjne i metody ich eradykacji
4. Fizyczne, chemiczne i biologiczne metody inaktywacji drobnoustrojów
5. Transmisja drobnoustrojów w zakładach przetwórstwa spożywczego
6. Substancje naturalne o działaniu antybakteryjnym
7. Aktywne i przeciwdrobnoustrojowe opakowania
8. Metody higienizacji odpadowej materii organicznej
Koordynowane przedmioty
2023/24Z - Pracownia magisterska 1600-BM11PMAG01-2
2023/24L - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS
2023/24L - Pracownia magisterska 1600-BM12PMAG01-2
2023/24L - Seminarium magisterskie 1600-BM12SEMD01-2
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2024/25Z - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS
2024/25Z - Pracownia magisterska 1600-BM21PMAG01-2
2024/25L - Pracownia magisterska 1600-BM22PMAG01-2
Prowadzone przedmioty
2022/23 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 13), Ćwiczenia (grupa 14)
2022/23Z - Mikrobiologia 1716-K2-MIKR-S1:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 4)
2022/23Z - Mikrobiologia szczegółowa - drobnoustroje w medycynie i w przemyśle 1600-BM31MBSZ-1:
Ćwiczenia (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 6), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 10)
2022/23Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 4)
2022/23L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 6)
2022/23L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2022/23L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2023/24 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 13)
2023/24Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2023/24Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 7), Wykład (grupa 1)
2023/24Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3)
2023/24L - Podstawy mikrobiologii 1600-Opt22PMIKR-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-WOZM-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Zagrożenia mikrobiologiczne w kosmetologii 1716-KUM1-ZAGMIK-2:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Wykład (grupa 1)
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR:
Seminarium (grupa 1)
2023/24L - Zajęcia fakultatywne: Zakażenia miejscowe i układowe z objawami skórnymi 1716-KII-ZF3-2:
Seminarium (grupa 1)
2024/25 - Metodologia działalności naukowo - badawczej: Mentoring promotorski 7401-1-MDNB:MP:
Mentoring promotorski (grupa 3)
2024/25 - Metodologia pracy dydaktycznej w szkole wyższej: Praktyka zawodowa 7401-1-MPD:PZ:
Praktyka zawodowa (grupa 3)
2024/25 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 7), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 13), Ćwiczenia (grupa 16)
2024/25 - Mikrobiologia 1600-Lek3MIKB-NJ:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4)
2024/25 - Mikrobiologia 1655-Lek3MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5)
2024/25Z - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych i aspekty prozdrowotne żywności funkcjonalnej 1716-OG-BMPS:
Seminarium (grupa 1)
2024/25Z - Mikrobiologia 1716-F3-MIKR-J:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 7)
2024/25Z - Nauki podstawowe. Biologia i mikrobiologia 1800-R1-NPBiM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Wykład (grupa 1)
2024/25Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia 1800-P1-NPM-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 7), Wykład (grupa 1)
2024/25Z - Nauki podstawowe: Mikrobiologia i parazytologia: Mikrobiologia 1800-PO1-NPMP-S1Z:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 5), Wykład (grupa 1)
Imiona
Krzysztof Jan
Nazwisko
Skowron
Stopnie i tytuły
dr hab. prof. UMK
PBN ID
5e70935f878c28a0473a