![]() |
adiunkt w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|

dr
Anna Budzyńska
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
środa 9.00-10.00
czwartek 9.00-10.00
Zainteresowania
Znaczenie gronkowca złocistego w zakażeniach. Czynniki wirulencji i lekowrażliwość Staphylococcus aureus.
Koordynowane przedmioty
2017/18L - Seminarium - projekt badawczy 1600-Biot12SEMP5-2
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne leków 1716-F-WF-BEZMIKRL
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Mikrobiom przewodu pokarmowego – korzyści i zagrożenia 1716-F-WF-MIKROBIOM
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Mikrobiom przewodu pokarmowego – korzyści i zagrożenia 1716-A-ZF-MPPOK
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-F-WF-DROBUSTOPO
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
2019/20Z - Pracownia magisterska 1600-BM11PMAG01-2
2019/20Z - Zajęcia fakultatywne: Mikrobiom przewodu pokarmowego – korzyści i zagrożenia 1716-A-ZF-MPPOK
2019/20L - Pracownia magisterska 1600-BM12PMAG01-2
2019/20L - Seminarium magisterskie 1600-BM12SEMD01-2
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-F-WF-DROBUSTOPO
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
2020/21Z - Pracownia magisterska 1600-BM11PMAG04-2
2020/21Z - Pracownia magisterska 1600-BM21PMAG01-2
2020/21Z - Zajęcia fakultatywne: Mikrobiom przewodu pokarmowego – korzyści i zagrożenia 1716-A-ZF-MPPOK
2020/21Z - Zajęcia fakultatywne: Mikrobiom przewodu pokarmowego – korzyści i zagrożenia 1716-F-WF-MIKROBIOM
2020/21L - Pracownia magisterska 1600-BM22PMAG01-2
2020/21L - Pracownia magisterska 1600-BM12PMAG04-2
2020/21L - Seminarium magisterskie 1600-BM12SEMD04-2
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne leków 1716-F-WF-BEZMIKRL
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-A-ZF-BMWZS
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody, żywności i środowiska pracy 1716-F-WF-BEZMIKWZS
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-A-ZF63-SJ
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane drobnoustroje oportunistyczne - udział w zakażeniach i nowoczesne metody diagnostyczne 1716-F-WF-DROBUSTOPO
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
Prowadzone przedmioty
2018/19L - Ćwiczenia specjalistyczne i metodologia badań naukowych 1700-KII2-CWSP-L2:
Ćwiczenia (grupa 13)
2018/19L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 5), Wykład (grupa 1)
2018/19L - Wiedza o żywności: Mikrobiologia ogólna i żywności 1800-D1-MB-S1:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 4), Ćwiczenia (grupa 5), Ćwiczenia (grupa 6)
2018/19Z - Ćwiczenia specjalistyczne i metodologia badań naukowych 1700-KII2-CWSP-2:
Ćwiczenia (grupa 13)
2019/20Z - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A3-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2)
2019/20L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 3), Seminarium (grupa 1), Seminarium (grupa 2)
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMI-A:
Seminarium (grupa 1)
2020/21L - Mikrobiologia ogólna z elementami mikrobiologii medycznej 1600-BM22MIKO-1:
Ćwiczenia (grupa 1)
2020/21L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 3), Seminarium (grupa 1), Seminarium (grupa 2)
2020/21L - Seminarium magisterskie-metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROL-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2020/21Z - Seminarium magisterskie-Metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROB-SJ:
Seminarium (grupa 1)