![]() |
asystent w jednostce Wydział Farmaceutyczny
|

dr
Anna Michalska
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
Środa 13.00-14.00
Piątek 13.00-14.00
Zainteresowania
Czynniki wirulencji i chorobotwórczość pałeczek Enterobacter spp. Oporność bakterii Gram -dodatnich i Gram-ujemnych na antybiotyki. Zakażenia z udziałem rzadko izolowanych drobnoustrojów.
Koordynowane przedmioty
2017/18Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-F-WF69-J
2017/18L - Seminarium - projekt badawczy 1600-Biot12SEMP7-2
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KII-ZF-ZAKAZEN
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-F-WF69-J
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-A-ZF48-SJ
2018/19L - Seminarium - projekt badawczy 1600-Biot12SEMP3-2
2018/19L - Zajecia fakultatywne: Analiza przypadków zakażeń – interpretacja wyników 1700-A-ZF-ANAZAK
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-F-WF-ZAKAZUKL
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KI-WF-ZAKAZUKL
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2018/19L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-F-WF-ZAGMIKZW
2019/20 - Przedmiot kursowy: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-PO2-PK:ZZD-S2
2019/20 - Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-AU2-PKZJZD-S1
2019/20 - Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-F2-PKZjZD-S2
2019/20Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-F-WF69-J
2019/20Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-A-ZF48-SJ
2019/20L - Zajecia fakultatywne: Analiza przypadków zakażeń – interpretacja wyników 1700-A-ZF-ANAZAK
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KII-ZF-ZAKAZEN
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KI-WF-ZAKAZUKL
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-F-WF-ZAKAZUKL
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMI-A
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1738-ZF-ZYWNOSC
2020/21Z - Zajęcia fakultatywne: Drobnoustroje - znaczenie w zdrowiu i chorobach nieinfekcyjnych 1716-KII-ZF4-2
2020/21Z - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1716-F-WF69-J
2020/21L - Zajecia fakultatywne: Analiza przypadków zakażeń – interpretacja wyników 1700-A-ZF-ANAZAK
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KII-ZF-ZAKAZEN
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-F-WF-ZAKAZUKL
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KI-WF-ZAKAZUKL
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-A-ZF-ZMIKRO
2020/21L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMIKR
Prowadzone przedmioty
2018/19L - Seminarium magisterskie-metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROL-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2019/20Z - Praktyczna nauka zawodu 1716-A3-PNZ-Z-SJ:
Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 6), Laboratorium (grupa 7), Laboratorium (grupa 8)
2019/20Z - Seminarium magisterskie-Metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROB-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2019/20Z - Mikrobiologia 1716-F3-MIKR-J:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 5)
2019/20 - Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-AU2-PKZJZD-S1:
Wykład (grupa 1)
2019/20 - Moduł kształcenia do wyboru. Wykład kursowy: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-D2-WK/ZD-S2:
Wykład (grupa 1)
2019/20 - Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-F2-PKZjZD-S2:
Wykład (grupa 1)
2019/20 - Wykład ogólnouniwersytecki/wykład kursowy: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-P2-Drob-S2:
Wykład (grupa 1)
2019/20 - Przedmiot kursowy: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1800-PO2-PK:ZZD-S2:
Wykład (grupa 1)
2019/20 - Przedmiot do wyboru: Wirusologia i prewencja zakażeń 1800-R2-PDWWiPZ-N1:
Ćwiczenia (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2018/19 - Przedmiot do wyboru: Wirusologia i prewencja zakażeń 1800-R2-PDWWiPZ-N1:
Ćwiczenia (grupa 1), Wykład (grupa 1)
2019/20L - 10.1. Mikrobiologia 1600-LekM22CZSMIK-J:
Ćwiczenia (grupa 1), Ćwiczenia (grupa 8), Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 14), Ćwiczenia (grupa 16), Ćwiczenia (grupa 17), Seminarium (grupa 1), Seminarium (grupa 6), Seminarium (grupa 7), Seminarium (grupa 8), Seminarium (grupa 9)
2019/20L - Diagnostyka mikrobiologiczna 1716-A2-DMIKR-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Wykład (grupa 1)
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Zagrożenia mikrobiologiczne wynikające z kontaktu ze zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego 1716-KII-ZF-ZAGRMI-A:
Seminarium (grupa 1)
2019/20L - Zajęcia fakultatywne: Żywność jako źródło drobnoustrojów i ich toksyn oraz pasożytów i robaków 1738-ZF-ZYWNOSC:
Wykład (grupa 1)
2018/19Z - 2.1. Mikrobiologia 1600-LekM21MIKB-J:
Ćwiczenia (grupa 3), Ćwiczenia (grupa 15), Ćwiczenia (grupa 20), Seminarium (grupa 3), Seminarium (grupa 10)
2018/19Z - Praktyczna nauka zawodu 1716-A3-PNZ-Z-SJ:
Laboratorium (grupa 3), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 6)
2018/19Z - Seminarium magisterskie-Metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROB-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2018/19Z - Mikrobiologia 1716-F3-MIKR-J:
Laboratorium (grupa 1), Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 7), Laboratorium (grupa 8)
2018/19Z - Zajęcia fakultatywne: Wybrane zakażenia układowe u chorych ambulatoryjnych i hospitalizowanych 1716-KII-ZF-ZAKAZEN:
Wykład (grupa 1)
2020/21Z - Seminarium magisterskie-Metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROB-SJ:
Seminarium (grupa 1)
2020/21Z - Mikrobiologia 1716-F3-MIKR-J:
Laboratorium (grupa 4), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 7)
2020/21L - 10.1. Mikrobiologia 1600-LekM22CZSMIK-J:
Ćwiczenia (grupa 11), Ćwiczenia (grupa 15), Seminarium (grupa 6), Seminarium (grupa 8)
2020/21L - Praktyczna nauka zawodu 1716-A3-PNZ-SJ:
Laboratorium (grupa 2), Laboratorium (grupa 5), Laboratorium (grupa 6), Laboratorium (grupa 7)
2020/21L - Seminarium magisterskie-metodologia badań naukowych 1716-A5-SEMMIKROL-SJ:
Seminarium (grupa 1)