Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu - Centralny punkt logowania
Strona główna

Dietetyka (n1) (KRK) II rok, dietetyka (n1)

Informacje o etapie studiów

Program studiów: Dietetyka (n1) (KRK) (18520261-KRK)
Etap: II rok, dietetyka (n1) (18520261-2)
Poprzednie etapy: I rok, II semestr, dietetyka (n1)
Następne etapy: III rok, dietetyka (n1)
Kierunki, specjalności i specjalizacje nauczane w ramach zajęć tego etapu Kierunki: dietetyka
Certyfikaty możliwe do uzyskania po pomyślnym zakończeniu etapu Certyfikaty: (brak danych)

Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:

moje zaliczenia etapów

Przedmioty obowiązkowe

Przedmiot Okres Wymagania przedmiotowe mogą się zmieniać w czasie. Jeśli w tej kolumnie znajdzie się przedział dat (a właściwie przedział cykli dydaktycznych), to oznacza to, że dany wiersz jest aktualny tylko w danym przedziale dat. Przedział może być jednostronnie otwarty. 2018/19 2019/20 2020/21 2021/22 Wymagany do warunku Jeśli TAK, to oznacza to, że bez zaliczenia tego przedmiotu nie jest możliwe nawet warunkowe zaliczenia etapu.
Analiza i ocena jakości żywności 1800-D2-AiOJZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Bromatologia 1800-D2-Br-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Diagnostyka laboratoryjna 1800-D2-DL-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Dietoterapia (leczenie wspomagane dietą) 1800-D2-D-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Epidemiologia i nadzór sanitarno-epidemiologiczny 1800-D2-EiNSE-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności 1800-D2-HTiBZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kliniczny zarys chorób: Alergie i nietolerancje pokarmowe 1800-D2-KZCAiNP-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kliniczny zarys chorób: Chirurgia 1800-D2-KChi-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kliniczny zarys chorób: Choroby wewnętrzne 1800-D2-KChW-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kliniczny zarys chorób: Pediatria 1800-D2-KZCP-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kliniczny zarys chorób: Położnictwo i ginekologia 1800-D2-KZCPiG-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Kultura żywienia 1800-D2-KZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Nauki kliniczne: Diagnostyka laboratoryjna 1800-D2-Dins-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób skóry 1800-D2-Ditsk-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Dietoterapia (leczenie wspomagane dietą) 1800-D2-Diews-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Diety alternatywne 1800-D2-Dalt-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Farmakologia 1800-D2-Frml-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dieietycznymi: Choroby wewnętrzne 1800-D2-Chww-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Alergie i nietolerancje pokarmowe 1800-D2-Alri-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Chirurgia i onkologia 1800-D2-Conl-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Choroby układu ruchu 1800-D2-Curu-N1 2020/21 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Pediatria 1800-D2-Pdet-N1 2021/22 - ... TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Pediatria 1800-D2-Pedia-N1 2020/21 - 2020/21 TAK
Nauki kliniczne: Kliniczny zarys chorób z zaleceniami dietetycznymi: Położnictwo i ginekologia 1800-D2-Polznc-N1 2020/21 - ... TAK
Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Epidemiologia i nadzór sanitarno-epidemiologiczny 1800-D2-Epdm-N1 2020/21 - ... TAK
Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Prawo i prawo żywnościowe 1800-D2-Przwn-N1 2020/21 - ... TAK
Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Zasady żywienia zbiorowego 1800-D2-Zzzb-N1 2019/20 - ... TAK
Podstawy dietetyki 1800-D2-PD-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Podstawy profilaktyki żywieniowej 1800-D2-PPZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Podstawy żywienia człowieka: Podstawy dietetyki 1800-D2-Pdt-N1 2019/20 - ... TAK
Praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu 1800-D2-PR-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Praktyki: praktyka w domu opieki społecznej 2 tyg. 1800-D2-Prdos-N1 2020/21 - ... TAK
Praktyki: praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu, wakacyjna 4 tyg 1800-D2-Prdd-N1 2020/21 - ... TAK
Prawo i prawo żywnościowe 1800-D2-PiPZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Promocja zdrowia: Podstawy profilaktyki żywieniowej 1800-D2-Przdw-N1 2018/19 - ... TAK
Technologia gastronomiczna 1800-D2-TG-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Technologia żywności 1800-D2-ToZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Towaroznawstwo żywności 1800-D2-TZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Wiedza o żywności: Analiza i ocena jakości żywności 1800-D2-Anlz-N1 2018/19 - ... TAK
Wiedza o żywności: Biochemia ogólna i żywności 1800-D2-Bchin-N1 2021/22 - ... TAK
Wiedza o żywności: Biochemia ogólna i żywności 1800-D2-Bchi-N1 2020/21 - 2020/21 TAK
Wiedza o żywności: Bromatologia i interakcja leków z żywnością 1800-D2-Brlz-N1 2019/20 - ... TAK
Wiedza o żywności: Technologia żywności 1800-D2-Tcgz-N1 2018/19 - ... TAK
Zajęcia fakultatywne: Socjologia 1800-D2-ZFS-N1 2009/10 - 2013/14 TAK
Zasady żywienia zbiorowego 1800-D2-ZZZ-N1 2009/10 - 2013/14 TAK

Wymagania punktowe

Dla tego etapu nigdy nie definiowano wymagań punktowych
ul. Jurija Gagarina 11, 87-100 Toruń tel: +48 56 611-40-10 https://usosweb.umk.pl/ kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-3 (2022-08-19)