Specjalności studiów stacjonarnych I stopnia na kierunku chemia (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Chemii)
Grupa przedmiotów: Specjalności studiów stacjonarnych I stopnia na kierunku chemia
wybierz inną grupę
zobacz plany zajęć tej grupy
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2020/21 - Rok akademicki 2020/21 2021/22 - Rok akademicki 2021/22 2022/23 - Rok akademicki 2022/23 2023/24 - Rok akademicki 2023/24 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2020/21 | 2021/22 | 2022/23 | 2023/24 | |||||
0600-S1-Spec-CAZL |
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2020/21
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Chemia i analiza żywności Przedmiot ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy z zakresu chemii i analizy żywności. Ponadto student poznaje zasady analizy żywności przy zastosowaniu standardowych metod analitycznych. Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności Przedmiot ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy z zakresu mikrobiologii żywności. Ponadto student w ramach zajęć laboratoryjnych poznaje zasady analizy mikrobiologicznej żywności. |
|
||||||