Przedmioty w rejestracji Rejestracja na przedmioty do wyboru - s2 - WCh - 2024/25 (chemia / kosmetyczna / kryminalistyczna) 0651-WDW-2014/15
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2024/25Z - Semestr zimowy 2024/25 2024/25L - Semestr letni 2024/25 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
2024/25Z | 2024/25L | |||||
0600-S2-CKR-SP/W-CSB | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
0600-S2-PP/ACh-Eko | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem zajęć jest zapoznanie studentów z teorią i praktyką zastosowania nowoczesnych metod separacyjnych w badaniach środowiskowych, z uwzględnieniem metod przygotowania próbki, technik chromatograficznych i elektromigracyjnych oraz możliwościami użycia różnych sposobów detekcji. |
|
|||
0600-S2-ChK-SP/W-E | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zaznajomienie z wybranymi aspektami współczesnych technologii chemicznych, obejmującymi zasady racjonalnego wykorzystania surowców i energii oraz kompleksowego zagospodarowania odpadów przemysłowych w oparciu o wybrane procesy z zakresu technologii nieorganicznej. Zajęcia obejmują również tematykę związaną ze zrównoważonym rozwojem, z wprowadzaniem zasad „zielonej chemii” do praktyki przemysłowej oraz z wytwarzaniem energii z odnawialnych źródeł. |
|
|||
0600-S2-ChK-SP/W-PP | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z preparatami pielęgnacyjnymi do skóry, włosów i paznokci oraz zapoznanie z substancjami aktywnymi stosowanymi do otrzymywania preparatów pielęgnacyjnych. Celem jest również zaznajomienie studentów z zagadnieniami dotyczącymi procesowi enkapsulacji składników kosmetycznych. |
|
|||
0600-S2-PP/ChP-PP | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studenta z podstawowymi metodami przetwórstwa materiałów polimerowych oraz badaniami właściwości mechanicznych i fizycznych polimerów. |
|
|||
0600-S2-PP/Ch-TPZP | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie studentów z nowoczesnymi teoriami dotyczącymi zjawisk powierzchniowych oraz nowoczesnymi metodami modelowania procesów sorpcyjnych i charakteryzacji struktury sorbentów. Omówienie wybranych metod charakteryzacji katalizatorów oraz określania mechanizmów reakcji. Zapoznanie z wybranymi przykładami przemysłowych zastosowań katalizatorów. Omówienie podstawowych definicji i pojęć, klasyfikacji katalizatorów i reakcji katalitycznych (kataliza w roztworach: kataliza kwasowo-zasadowa, kataliza z przeniesieniem elektronu, kataliza związków organometalicznych, własności katalityczne makrocząsteczek, kataliza między fazowa). Podstawowe definicje i prawa elektrochemii. Nośniki ładunku elektrycznego. Elektrochemia roztworów elektrolitów. Międzyfazowe zjawiska elektryczne. Metody modyfikacji powierzchni elektrod. Elektrody węglowe, kompozytowe. organiczno-nieorganiczne, kompozyty z materiałami pochodzenia biologicznego. |
|
|||
0600-S2-ChK-SP/W-WTP | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot ma na celu zapoznanie studentów z zagadnieniami dotyczącymi procesów technologicznych w produkcji żywności, jej przemian podczas procesów jednostkowych i magazynowania oraz analizą sensoryczną. Ponadto student nabywa umiejętności wykorzystania w praktyce odpowiednich procesów technologicznych oraz metod oceny sensorycznej różnych produktów spożywczych. |
|
|||
0600-S2-CKR-SP/W-WEB | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu prowadzone są następujące zajęcia: - wykład 15 h. - laboratorium 45 h. Przedmiot ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy z zakresu ogólnie pojętej bromatologii. Ponadto w ramach laboratorium studenci samodzielnie wykonują ćwiczenia z analizy żywności. |
|
|||
0600-S2-ChK-SP/W-WEB | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu prowadzone są następujące zajęcia: - wykład 15 h. - laboratorium 45 h. Przedmiot ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy z zakresu ogólnie pojętej bromatologii. Ponadto w ramach laboratorium studenci samodzielnie wykonują ćwiczenia z analizy żywności |
|
|||
0600-S2-PP/ACh-WEB | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/25
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu prowadzone są następujące zajęcia: - wykład 15 h. - laboratorium 45 h. Przedmiot ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy z zakresu ogólnie pojętej bromatologii. Ponadto w ramach laboratorium studenci samodzielnie wykonują ćwiczenia z analizy żywności |
|
|||